nlende

Oplossingen

Software creëert mogelijkheden

Vaak wordt gedacht dat met de aanschaf van een mooie terminal uw
registratieprobleem is opgelost. Vergeten wordt dan dat dit apparaat
nog wel geleerd moet worden wat er gescand moet worden, welke controles
moeten plaatsvinden en hoe deze informatie uiteindelijk terecht zal komen
in uw administratie. Kortom om een oplossing te realiseren is naast de
hardware is er ook nog software nodig.

Lees hier over onze standaard-, speciale- en maatwerkoplossingen.

Vaak komt het voor dat er een handterminal moet worden ingezet voor het vastleggen van een aantal gegevens in een bestand. Omdat het ontwikkelen van maatwerksoftware relatief duur is bieden wij met MultiScan de eenvoudig configureerbare oplossing waarbij velden door middel van letters worden voorgesteld en het registratiescript bestaat uit het woord wat met deze letters wordt gevormd. MultiScan is de opvolger van Matrix Mobile.


Programmeren gaat door middel van het laden van een configuratiebestand (ini-file) dat bijvoorbeeld via kladblok wordt aangemaakt en via Active-sync op de terminal wordt geladen. Hierbij worden letters toegekend aan velden, bijvoorbeeld A = Artikel, L=Locatie, O=Ordernummer, S=Serienummer, Q=Aantal.  Door vervolgens een aantal letters achter elkaar te plaatsen wordt een script gecreeert dat een registratieoptie vastlegt en automatische een identieke bestandsindeling bepaalt. Naast de letters geven speciale symbolen extra mogelijkheden aan het script. Zo geeft een vertical streepje (|) de plaats van herhaling aan. Eenmaal begrepen is het simpel te  gebruiken en te “programmeren”. Door aanpassing van het ini-bestand kan de gewenste functionaliteit op ieder moment worden aangepast. Communicatie verloopt via de cradle of draadloos (wifi) waarbij gebruik gemaakt wordt van standaard communicatie protocollen zoals ActiveSync, FTP of Mail.

Met behulp van dit programma kunnen alle denkbare gegevens worden vastgelegd waarbij in een menu een of meerdere registratieprocessen worden gedefiniëerd, dus bij voorbeeld:

Keuze 1: Inventarisatie met Locatie, Artikel, Aantal
Keuze 2: Goederenontvangst met Order, Artikel, Aantal waarbij het ordernummer eenmalig en Artikel/Aantal herhaald worden ingegeven.
Keuze 3: Serienummer met alleen registratie van Serienummers.

 

Bovenstaande applicatie wordt gedefinieerd via de volgende instucties:

;Label=Prefix;Prompt;MinSize;MaxSize;Type;Name
FieldA=Art;Scan artikel:;1;10;A;Artikel
FieldL=Loc;Geef locatie:;1;10;A;Locatie
FieldO=Ord;Ordernummer?;6;6;Order
FieldS=Ser;Serienummer?;5;25;A;Serienr
FieldQ=Hvh;Aantal?;1;10;N;Aantal


Script1=REG;Inventarisatie;LAQ
Script2=RCV;Goederenontvangst;O|AQ
Script3=INV;Serienummers;S

 

MatrixMobile is beschikbaar voor Windows CE en Windows Mobile terminals van alle gangbare merken (Motorola/Symbol, Datalogic, Honeywell etc.) en wordt verkocht als licentie met onbeperkte gebruiksduur per terminal voor een vast bedrag van 250 euro (ex btw). Ook als er geen licentiecode is ingevuld kan het programma worden uitgeprobeert, echter verschijnt er dan na elke 10e registratie een scherm waarin wordt aangeven dat het om een Demo versie gaat.

Op basis van MatrixMobile zijn verschillende oplossingen gecreerd die we op deze website als S-Solution voorstellen (S-Inventory, S-Project, etc). Gebruik onze S-Solution als vertrekpunt voor de oplossing die u zoekt of pas hem aan naar uw eigen behoefte!
 
Om gegevens uit te wisselen met onze solutions kan gebruik gemaakt worden van gratis standard communicatiesoftware zoals de Windows verkenner, ActiveSync/MobielApparaatCentrum, Filezilla FTP server. Optioneel kan ook gebruik gemaakt worden van het communicatieprogramma Solicom dat ervoor zorgt de gegevens in de door u gewenste map worden geplaatst. 

 Download beschrijving (pdf)

2016 © Solicom International | algemene voorwaarden