nlende

Barcodes

de verbindende schakel

Al meer dan 60 jaar maken barcodes het mogelijk om automatisch
elk aspect van onze hedendaagse logistiek en dienstverlening
te registreren in de computer. Ontdek hier de praktische aspecten
die u op weg helpen naar het gebruik ervan binnen uw organisatie.

Barcodes kunnen zowel worden gedrukt als geprint. Voorbeelden van drukwerk treft u aan op diverse soorten verpakkingsmateriaal. De kwaliteit van geprinte barcodes is afhankelijk van het te printen barcodetype en de gebruikte printer. Zelfs met matrix-printers kunnen nog redelijke resultaten worden behaald.

Echter voor professionele toepassingen bestaan er speciale barcode- of labelprinters. Vaak wordt hierbij gebruik gemaakt van thermal transfertechnieken voor het verkrijgen van scherpe afdrukken. Niet te verwarren met de goedkopere thermische printers die werken met speciaal, beperkt houdbaar papier (kassabonnen).

Achtergrondkleur
Hoewel een zwarte barcode op een witte achtergrond het beste contrast biedt, zijn ook andere kleurcombinaties mogelijk. Het gaat erom dat de rode laserstraal van de scanner voldoende contrast ziet om een patroon te onderscheiden.
In de supermarkt of doe-het-zelf-sector zijn verschillende scanbare combinaties op producten te vinden.
Probeer echter geen zwarte barcode op een donkerrode of donkerblauwe achtergrond af te drukken (de rode laser ziet geen veschil tussen rood en zwart). Het resultaat hiervan zal niet te scannen zijn!

 

Hieronder volgt een lijst van label printerfabrikanten. Klik op het logo voor het tonen van hun website.

 

Casio

 

Printronix

2016 © Solicom International | algemene voorwaarden