nlende

Barcodes

de verbindende schakel

Al meer dan 60 jaar maken barcodes het mogelijk om automatisch
elk aspect van onze hedendaagse logistiek en dienstverlening
te registreren in de computer. Ontdek hier de praktische aspecten
die u op weg helpen naar het gebruik ervan binnen uw organisatie.

Hoe kiest u een barcode? Belangrijk is hierbij te kijken naar het toepassingsgebied van de barcode. Voor intern gebruik bent u vrij om op praktische gronden te selecteren, zoals:

  • welke symbolen moeten er worden gecodeerd (alleen cijfers of ook letters);
  • welke apparatuur moet de code kunnen afdrukken;
  • welke apparatuur moet de code kunnen lezen;
  • heeft de code een vaste of variabele lengte;
  • is het nodig om ook controlecijfers op te nemen in de code om typefouten bij handinvoer te detecteren of wordt alleen het beveiligingsniveau uit de barcode gebruikt;
  • wat is de beschikbare fysieke ruimte voor de barcode.

Indien de code ook buiten uw bedrijf gebruikt moet gaan worden, verdient het aanbeveling te onderzoeken of er binnen uw branche al standaarden bestaan waar uw bedrijf zich bij kan aansluiten. U zult zich in dit geval moeten conformeren aan de geldende standaarden. Het bekendste voorbeeld hiervan zijn de barcodes die u aantreft op de artikelen in de supermarkt.Voordat u deze zogenaamde EAN- barcodes kunt toepassen, moet u een reeks nummers voor uw producten aanvragen bij de GS1 Nederland.


Adressen
De europese EAN-artikelcodes (European Article Numbering) worden toegewezen door de International Article Numbering Association. In de Verenigde Staten vraagt u UPC-A en UPC-E productcodes aan bij de Uniform Code Council. De codes voor boeken worden toegewezen door het Bureau ISBN. In de gezondheidzorg worden barcodes gestandaardiseerd door de HIBCC.

      

2016 © Solicom International | algemene voorwaarden