nlende

Oplossingen

Software creëert mogelijkheden

Vaak wordt gedacht dat met de aanschaf van een mooie terminal uw
registratieprobleem is opgelost. Vergeten wordt dan dat dit apparaat
nog wel geleerd moet worden wat er gescand moet worden, welke controles
moeten plaatsvinden en hoe deze informatie uiteindelijk terecht zal komen
in uw administratie. Kortom om een oplossing te realiseren is naast de
hardware is er ook nog software nodig.

Lees hier over onze standaard-, speciale- en maatwerkoplossingen.

Voor de uitwisseling van gegevens tussen handterminal en administratie wordt gebruik gemaakt van een (draadloze) netwerkverbinding. Via deze verbinding worden gegevens in een onderling afgesproken formaat uitgewisselt volgens een bepaald communicatieprotocol. Dit protocol wordt gerealiseerd door middel van software die aanwezig is in het besturingssyteem, de applicatie of een speciaal hiervoor gebruikt communicatieprogramma. Hierna zullen een aantal vaak gebruikte protocollen worden besproken.

Voor de gegevensuitwisseling met CE en WM terminals wordt meestal gebruik gemaakt van Microsoft ActiveSync. In de praktijk blijkt het automatisch synchroniseren van registratie gegevens echter lastig. Solicom vergemakkelijkt het uitwisselen van gegevens doordat er gebruik gemaakt wordt van eenvoudige opdrachtbestanden die zowel aan de pc als terminal zijde kunnen staan en aangeven welke bestanden moet worden uitgewisseld. Alle Solicom Solutions ondersteunen de uitwisseling via dit communicatieprogramma.

Windows Mobile Device Center biedt device management en data synchronisatie tussen een Windows Mobile-apparaat en een computer.

Tot en met Windows XP werd er voor communicatie met Windows CE en Pocket PC gebruik gemaakt van Active Sync.

Voor het uitwisselen van bestanden wordt vaak gebruik gemaakt van FTP (File Transfer Protocol). FileZilla is een open source initiatief dat gebaseerd is op dit protocol, bestaande uit een Client en een Server.

2016 © Solicom International | algemene voorwaarden